FIM Supermoto World Championship 2024 Supermotard™

FIM Supermoto World Championship 2024

Den första rundan av FIM Supermoto World Championship 2024 markerar starten på en spännande säsong för supermoto-förare och fans över hela världen. Tävlingen, som ägde rum i Comunitat Valenciana, Spanien, den 20-21 april 2024, såg den franske föraren Thomas Chareyre dominera fältet på sin Honda CRF450R. Chareyre slog den regerande mästaren Mark Reiner Schmidt från Tyskland, som körde en TM, och säkrade segern genom att vinna alla sina lopp. Detta sätter en hög standard för resten av säsongen.

Tävlingen i Spanien var intensiv och visade på den höga nivån inom sporten. Schmidt, trots att han kämpade hårt, kunde inte hålla jämna steg med Chareyre och fick nöja sig med en andraplats. KTM-föraren Julen Avila Cortes från Spanien slutade på tredje plats och visade att han också är en kraft att räkna med i årets mästerskap. Andra framstående förare inkluderade italienaren Elia Sammartin och spanjoren Ferran Cardus, som båda körde Honda och slutade på fjärde respektive femte plats​​.

I SuperMoto Legends-klassen tog tjeckiske Petr Vorlicek hem segern, följd av britterna Jay Smith och Scott Murray, vilket visar att även de mer erfarna förarna fortfarande har mycket att ge. Nästa runda av mästerskapet kommer att äga rum på Sardinien den 25-26 maj, och spänningen inför detta lopp är redan påtaglig.

Framträdande Förare och Team

Thomas Chareyre är ingen främling för segrar inom supermoto. Med flera världsmästerskapstitlar under bältet är han en av de mest respekterade och skickliga förarna i sporten. Hans prestation i Comunitat Valenciana visar att han fortfarande är på toppen av sin karriär och en favorit att ta hem årets mästerskap. Mark Reiner Schmidt, trots sin andraplats, visade också på imponerande färdigheter och beslutsamhet, vilket gör honom till en stark konkurrent i kommande rundor.

Fler nyheter  Supermoto på budget

KTM, Honda, och TM fortsätter att vara de ledande märkena inom supermoto, och deras förare dominerar ofta topplaceringarna. Detta är ingen överraskning med tanke på de avancerade teknologier och höga prestanda som dessa märken erbjuder.


Publicerat

i

av

Nyckelord: